anita@inconnecto.nl 06 38 508 716

Afsluitende avond Mindful met Jezus – mooie processen en levensreizen!

20160718_212656Weet je, ik realiseer me nu dat ik niet óf perfect óf mislukt ben, het is niet zwart of wit, zegt ze op de afsluitavond van de cursus Mindful met Jezus.
En ze gaat verder: ik weet nu dat ik uit meerdere lagen besta en dat ik fouten mag maken en dat dat gewoon ook bij het leven hoort en bij wie ik ben. En wat ik ook heb geleerd is dat ik verantwoordelijkheid heb te nemen, maar ook dat ik verantwoordelijkheid WIL nemen voor mijzelf!
En dit levert mij zoveel meer rust op.
En de stiltewandeling was zo gaaf, ik had echt het gevoel dat Jezus naast mij wandelde! Dat was voor mij een hele bijzondere ervaring.

Ik ben er stil van, wat een fantastische oogst van acht cursusavonden Mindful met Jezus!

Een andere deelnemer neemt het stokje over: ik heb veel meer innerlijke rust gekregen, echt super.
Ik voel me minder schuldig naar anderen toe, ik kan nu kiezen voor dingen die ‘beter zijn voor mij’ .
En ik heb nu de overtuiging dat ik uit de put kan komen als ik daar weer in terecht kom en ook hoe ik dat kan doen.

Ik laat het binnen komen – wow, gaaf!

En wat neem jij mee uit de cursus Mindful met Jezus? vraag ik de volgende cursist.

Ik ben uit noodzaak gekomen, vertelt de derde deelneemster. Ik had rust nodig, de huisarts had me doorverwezen. Ik was mezelf zó kwijt geraakt!
Wat ik meeneem? Dat ik mag zijn wie ik ben en dat ik uniek ben, ach dat zijn dingen die ik met mijn hoofd wel wist, maar door de cursus is het een laag gezakt.
Ik weet dat ik uniek ben, er is maar één iemand zoals ik – dat vind ik geweldig! En tegelijk ook best spannend – het geeft voor mijn gevoel ook een soort verplichting: ik moet er dus ook wat van maken!
Over de hele linie ervaar ik veel meer rust nu, ik ben ook veel sterker in mijzelf geworden en ik neem veel beter tijd voor mezelf.
Ik ben superblij met deze cursus!

Ik voel me blij dat zij zo gegroeid is en ik zeg het haar ook. Ik krijg een prachtige glimlach terug en kijk naar de volgende.

Deze cursiste denkt diep na en zegt dan: ik wilde een oplossing voor de chaos in mijn hoofd – die oplossing heb ik niet gekregen. Maar ik heb wel veel beter geleerd om voor mijzelf te zorgen.
En wat ik heel fijn vond is dat ik zelf de keuze had om de oefeningen wel of niet mee te doen.
Ik ben mij ook meer bewust geworden dat je gezin van herkomst en wat je daar hebt geleerd nog steeds invloed kan hebben op je leven nu. Dat kan ik beter accepteren en het lijkt wel of daarmee ook dingen zijn verschoven: Ik heb deze zomer zo’n mooi gesprek met mijn ouders gehad!

Wat een prachtige vrouw is dit ook. Ik voel de warmte door me heen stromen, de dankbaarheid dat ik met zulke mooie mensen heb mogen werken!

Ik kwam eigenlijk blanco binnen, ik had niet echt een verwachting zegt de volgende deelneemster. Wat mij heel erg heeft geraakt is de interactie in onze groep, de liefde voor elkaar, dat iedereen de ander in zijn/haar waarde liet – ik voelde me echt veilig in de groep.
En wat ik ook heel mooi vond is dat jij (Anita) zo lekker gewoon bent :-).
Wat ik vooral meeneem is het gevoel: ‘het is effe zo’ : Ik hoef me niet overal druk over te maken, sommige dingen zijn gewoon even zo, dat heb ik te accepteren.
O ja en eentje die er helemaal in is gesleten: ik kies ervoor om… in plaats van te zeggen: ik moet .. Dat vind ik zo lekker!
Het geeft mij een heel sterk gevoel, het levert mij ook meer ruimte op voor mijzelf.

Ik ben geraakt door alle mooie ontdekkingen die de cursisten hebben gedaan, door hun harde werken en door hun openheid en kwetsbaarheid.

Als ook de laatste deelnemers hebben verteld van hun proces tijdens de Mindful met Jezus cursus sluiten we de avond af – er wordt een afspraak gemaakt voor een vervolgavond. Een van de cursisten gaat die organiseren.

En ik? Ik ben geraakt door deze man en vrouwen, ik ben geraakt omdat ik een stukje met hen mee heb mogen lopen en dat ik van betekenis heb kunnen zijn.
Ik ben geraakt, omdat we zoveel met elkaar hebben mogen delen tijdens de Mindful met Jezus cursusavonden.
Ik ben ook geraakt, omdat het leven is zoals het is – niet altijd gemakkelijk, maar wel mooi!
En ik ben geraakt, omdat Jezus liefde en genade zo overduidelijk is terug te vinden in onze levens.

Dit is een avond waar ik met dankbaarheid op terug kijk – dit is een groep mensen die wezenlijk deel hebben uitgemaakt van mijn leven en van elkaars leven – dit zijn mensen die het hebben aangedurfd om zichzelf en elkaar in de ogen te kijken.
En wat heeft het hen veel opgeleverd!!!

Wil jij ook de cursus Mindful met Jezus volgen? Maandag 12 september start de volgende groep, geef je hier snel op!
Wil je graag eerst meer informatie, kijk dan hier

Heb jij ook wel eens zo’n avontuur beleefd? Wat heb jij daar van meegenomen?
Schrijf het hieronder en inspireer mij en anderen met jouw verhaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.