anita@inconnecto.nl 06 38 508 716

Wij zijn verhuisd, omdat…

 Ja, waarom zijn wij eigenlijk verhuisd?

In het afgelopen najaar heb ik een borstontsteking gehad. Het was pijnlijk en niet leuk, maar wat de meeste impact had was het onderzoek naar de oorzaak.
Op mijn leeftijd een borstontsteking kan veroorzaakt worden door kanker.
Dus twee weken later ben ik voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest, borstfoto, echo en puncties. Want ja, er was een zwart vlekje zichtbaar.
En er was een kans dat ik kanker had…..

De vijf dagen tussen onderzoek en uitslag heb ik als heel bijzonder ervaren. Ik voelde mij gedragen door God, familie en vrienden en ik leefde in een soort luchtbel. En gelukkig, God-dank was de uitslag dat er niets verontrustends aanwezig was!

Twee weken later zaten we opnieuw bij de huisartsenpost.
Deze keer met Dick, die had enorme rugpijn, hele hoge koorts en hij voelde zich erg beroerd.
Het bleek dat hij een blaasontsteking had met (daardoor veroorzaakt) sepsis. Meestal noemen wij leken dat een bloedvergiftiging.

Zijn bloeddruk daalde enorm en met een stevige antibioticakuur en een duidelijke instructie dat we onmiddellijk moesten bellen bij verdere klachten, mochten wij naar huis. Pas later kregen we door hoe kantje boord de situatie is geweest.
Dick heeft een week in bed gelegen en hij heeft acht weken nodig gehad, om weer een beetje energie te krijgen en om van zijn rugpijn af te komen.

Na nog drie weken voor zijn werkgever gewerkt te hebben is Dick per 31 december j.l. met vervroegd pensioen gegaan.
Nu heeft hij tijd voor zichzelf, voor onze kinderen en kleinkinderen, voor zijn studie en voor onze praktijk! Helemaal super 🙂

Maar wat heeft dit alles te maken met onze verhuizing?
In de afgelopen twee en half jaar heb ik met heel veel plezier aan de Marsmanstraat gewerkt.
Toen ik hoorde dat mijn huurcontract niet verlengd kon worden wegens vertrek van de verhuurster, zijn Dick en ik op zoek gegaan naar andere ruimte.
En we konden wat leuks krijgen….

En toen werden we vlak na elkaar ziek.
En ineens werden we erg bepaald bij de kwetsbaarheid van het leven.
We realiseerden ons dat we niet vast willen zitten aan een huurcontract van minimaal twee jaar. Dat we geen grote vaste kosten willen waardoor we MOETEN werken.
Juist nu er een andere tijd is aangebroken door Dick zijn pensioen, willen we graag flexibel kunnen zijn.
En een huurcontract voor langere tijd zet ons vast.

Daarom hebben we besloten de werkkamer in ons huis op te knappen en voorlopig weer vanuit huis te werken. Wel kunnen we uitwijken naar het LifeCenter in Heerhugowaard als dat nodig is.
We hebben ons voorgenomen om deze situatie over een half jaar te evalueren. Dan gaan we opnieuw kijken wat passend is voor ons.

Wij vinden de werkkamer super gaaf geworden! Er moeten nog een paar kleine klusjes geklaard worden, maar we hebben ‘m al wel met veel plezier in gebruik genomen.
Wil je eens komen kijken? Kom gerust langs voor een lekkere kop koffie en een groot glas thee. Bel wel even om te kijken of het uitkomt
Dick 06 28 94 84 47
Anita 06 38 508 716

Wil je meer foto’s zien? Kijk dan op onze fb pagina Inconnecto

20 Reacties

 1. anja de jong

  Wat een bijzonder verhaal en wat een bijzondere weg gaat God met jullie. Be a blessing and be blessed!
  En de foto’s had ik al voorbij zien komen op facebook : ziet er heel leuk en uitnodigend uit.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel Anja voor al je mooie en liefdevolle woorden!

   Reageren
 2. Rianne de Laat

  Ziet er goed uit…mooie muur!!

  Fijn dat het weer goed met jullie gaat, das het allerbelangrijkste 🙂

  Tot vrijdag,
  Rianne

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel Rianne! En ja, wij zijn ook heel dankbaar dat we weer gezond verklaard zijn 😊

   Reageren
 3. John Sas

  Carpe Diem lieverds! Stel niet uit, stel nooit uit. Volg je hart, volg je passie, bid, werk, heb lief, vrij, dans en feest en dank Adonai voor Zijn zegen. Weet dat ons leven hier zo maar voorbij kan zijn. Zie dat onder ogen, neem het leven en accepteer dat de dood onze gezel is. Geen bedreiging, maar een feit. Dood waar is je prikkel? Het is slechts een doorgang naar de andere wereld. Geniet zo lang je hier bent van het hier. Dat doe ik ook. Het volle leven. Zegen op jullie stappen. Liefs en een omhelzing van mij voor jullie, John

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel John. En ja, jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om het leven te leven. Juist na het verlies van jouw lief Christine!
   Het volle leven leven, dat is wat we willen. Mooi om te horen en te lezen dat jij dat ook (weer) kan, na zo lange tijd leven met de dood.
   Je bent een kanjer John, hug Dick en Anita

   Reageren
 4. Anne

  Lieve Anita, jullie hebben helemaal gelijk. Het leven is NU. Geniet ervan. Veel succes in jullie nieuwe praktijkruimte. Liefs Anne

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel Anne!

   Reageren
 5. Margit

  Jeetje wat een verhaal zeg!!!! Wat goed om zo in het leven te staan!! Geniet van jullie mooie ruimte! Grts Edwin en Margit.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank jullie wel Edwin en Margit! Wij hadden het nodig om stil gezet te worden om weer bewust te worden wat écht belangrijk is.
   Het gaat over het verschil tussen urgent (wat altijd maar aandacht vraagt) en belangrijk (vaak veel bescheidener aanwezig maar van een heel andere orde). In dit laatste wil ik meer aanwezig zijn ☺ daar is het goed 😍

   Reageren
 6. Emina

  Anita, wat goed om te horen dat alles weer goed met jullie gezondheid is, want dat is tenslotte het allerbelangrijkste. Ik heb ook de foto’s voorbij zien komen op FB en wat is het mooi geworden! Mijn aandacht werd getrokken door jouw tissues, ALTIJD bij de hand! Ik wens jullie veel succes in jullie nieuw plekje. Groetjes, Egir

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Lieve Egir, dank je wel voor je complimenten en goede wensen! En ja, die tissues – super belangrijk toch?!! 🙂

   Reageren
 7. wen

  Gaaf stel..chille ruimte
  stilgezet worden, meerdere keren
  En ook dat jullie je niet laten kisten…
  Trots op jullie en wow wat n energie
  leven…groeien ..loslaten…vastpakken en steeds mooier worden…ik zie steeds meer liefde en voel steeds meer verwondering en ook bewogenheid
  dank voor jullie “zijn”
  Succes en knuff Wen

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   wow, dank je wel Wendy. Hier word ik stil van.. <3

   Reageren
 8. Nicolina van unen-lampitelli

  Heftig zeg zo achter elkaar, wat geweldig dat de
  uitslag van jou Anita goed is! En heel mooi ziet het er uit
  Jullie nieuwe stek!

  Groetjes Nicolina,

  Ciao xxx

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel Nicolina! Kom fijn eens langs!

   Reageren
 9. sjoukje

  Lieve Anita en Dick,

  Wat ben ik blij dat ik de link heb aangeklikt ;-)… want anders had ik deze versie gemist! Ik heb tussen de regels door wel begrepen dat deze keuze jullie meer ruimte geeft om in rust dit werk te kunnen doen. Maar zoals je het hierboven beschrijft komt het toch nog duidelijker binnen en het raakt me! Jullie hebben wel even veel op je bordje gekregen en wat een goede beslissing!
  Lieve schatten, heel veel ontspanning, vreugde, wijsheid, liefde, geduld, God’s zegen gewenst!
  groetjes Sjoukje

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Lieve Sjoukje, Dank je wel voor je reactie. Het raakt mij dat je zo helder en kwetsbaar weet te verwoorden wat onze blog met jou heeft gedaan. En dank je wel voor je lieve wensen! xx Dick en Anita

   Reageren
 10. Relatie in beeld

  Heel goed en mooi geschreven. Wat goed dat jullie zo positief in het leven staan! Volgens mij hebben jullie een hele sterke relatie!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je wel Judith, welkom op onze blog. Wij hebben inderdaad een hele sterke relatie, daar hebben we hard aan gewerkt en dat doen we nog. Want vanzelf ontstaat een sterke relatie niet :-), maar als ik jouw site bekijk weet je daar alles van! Mooi om te lezen dat jij van jouw ‘barsten’ ook je kracht hebt gemaakt!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.